Kako napraviti odlične meze od proizvoda od mangulice?

1.3.2019

Meze poslužene na ovalu se najčešće pripremaju, kada se očekuje veći broj gostiju. Međutim, nema razloga da u ukusnim zalogajima ne uživate i prilikom porodičnih praznika.

Kako napraviti odlične meze od proizvoda od mangulice?Uskrs je idealna prilika za pripremu hladnog predjela. Šunke, kobasice, jaja i ren su odlična osnova za ukusne zalogaje.

Najvažniji sastojak meza je meso. Ukoliko želite da pripremite zdraviju varijantu, odaberite mesne proizvode od mesa mangulice. Ukusna šunka, lepa slanina, razne kobasice, kulen i čvarci od mangulice predstavljaju odličan izbor. Bitno je, da se mesni proizvodi lepo iseku, na jednake komade. Čvarci mogu da budu centralni deo kompozicije, ali mogu da služe i za finalnu dekoraciju. Tanko sečena šunka je odlična za kreiranje ruža, ali se može i napuniti raznim kremama – za uskrs baza kreme mogu da budu jaja ili ren.

Pored mesa, na ovalu možete poslužiti i salate – popularni izbori su salata od testa, krompir salata ili ruska salata, ali se proizvodi od mangulice odlično slažu i sa ljubičastim lukom, mladim lukom, paprikom ili paradajzom.

Prednost hladnog predjela je da se brzo priprema, izuzetno lepo izgleda, otvara apetit, a sastojci su veoma ukusni.


KONTAKT

__________