Hogyan készítsünk hidegtálat mangalica-termékekből?

1.3.2019

A hidegtál az egyik leggyakrabban készített vendégváró. A hidegen kínált finomságok azonban nem csak akkor készíthetőek, ha nagyobb vendégsereg érkezik otthonunkba – az családi ünnepek menüje is feldobható egy jó hidegtállal.

Hogyan készítsünk hidegtálat mangalica-termékekből?A húsvét például ideális alkalom egy kiváló hidegtál elkészítéséhez. A sonka, tojás, kolbász és torma remek alapot biztosít.

A hidegtálak egyik legfontosabb alapanyaga természetesen a hús. Amennyiben szeretnénk egészségesebb változatot készíteni, mindenképp válasszunk mangalicahúsból készült termékeket. Az ínycsiklandozó mangalicasonka, a finom szalonna, a különböző kolbászkülönlegességek és a mangalicatepertő mind hozzájárulnak a hidegtál alapjához. Fontos, hogy a szeletek szépek és egyformák legyenek. A tepertővel akár meg is hinthetjük az összeállítást, de a tál közepére helyezve is jól mutat. A vékony sonkaszeletekből akár rózsákat vagy más alakzatokat is formázhatunk, de meg is tölthetjük őket különféle krémekkel – húsvét alkalmából például tormával vagy tojássárgájából készült krémmel.

A húsok mellé általában valamilyen salátát szokás felszolgálni – kedvelt megoldás a tésztasaláta, de a mangalicából készült termékek lilahagymával, újhagymával, paprikával és paradicsommal is remekül kombinálhatók.

A hidegtálak előnye, hogy gyorsan és könnyen elkészíthetőek, szemet gyönyörködtetőek, meghozzák az étvágyat, az alapanyagok pedig igazán finomak.


KAPCSOLAT

__________