Mit értünk az organikus termelés alatt?

17.1.2017

A mezőgazdaság két alapágra osztható: konvencionális és organikus. A két legjelentősebb eltérés az említett ágak között a termés mennyiségében és minőségében rejlik. Az organikus termelés kevesebb, de egészségesebb terméket eredményez, míg a konvencionális mezőgazdaság nagy mennyiségű termést biztosít, viszont a tápérték kárára.

Mit értünk az organikus termelés alatt?
Az organikus mezőgazdaság alapelve így hangzik: Egészséges termőföld egészséges növények és állatok egészséges termékek.

Biztonságos az organikus termékek fogyasztása?

Természetesen! Az organikus termékek fogyasztása biztonságos, hiszen nem tartalmaznak permetszereket vagy szintetikus anyagokat. A száz százalékig természetes termelés egészségesebb, táplálóbb élelmiszereket eredményez. Az organikus módon termelt zöldségek, gyümölcsök és magvak fontos szerepet játszanak az immunrendszer erősítésében és az emberi szervezet vitalitásának megőrzésében. Az organikus élelmiszereknek különösen nagy szerepe van a gyermekek és serdülők étrendjében. Kutatások bizonyítják, hogy az organikus termékek több káliumot, kalciumot, vasat és cinket tartalmaznak, mint a konvencionális módon megtermelt élelmiszerek.

Miért válasszak organikus termékeket?

Amellett, hogy az organikus élelmiszerek egészségesek, a bio termelésnek sok más, a környezetünkre hatással lévő előnye is van. Az organikus mezőgazdaság nem szennyezi a vizet, a levegőt és a földet. Mivel természetes biológiai ciklusokon alapul, nem borítja fel a természetes ökológiai egyensúlyt sem. Az organikus termelés a megújuló energiaforrásokat használja, és ez által segít Földünk megőrzésében is.

Milyen előnyei vannak az organikus termékeknek?

Miről ismerhetem fel az organikus termékeket?

Attól függetlenül, hogy szupermarketben, bio boltban vagy piacon vásárolunk, az organikus termékeket arról a jelölésről ismerhetjük fel, mellyel az organikus termelést ellenőrző személy látta el őket. Szerbiában a Mezőgazdasági minisztérium garantálja, hogy minden termék, mely ezt a jelzést viseli, organikus módon lett előállítva.


KAPCSOLAT

__________