A    GAZDASÁGRÓL

__________
Antal Cindel

Cindel Antal bajmoki gazdasága Szabadka és Zombor között félúton helyezkedik el. A konvencionális módon művelt 200 hold föld mellett Antal nagyjából tíz éve a zöldségek, gyümölcsök és gabonafélék organikus termelésével is foglalkozik. A szántóföldjein nem mérgezik a talajt, nem használnak műtrágyát és permetszereket sem, ennek köszönhetően pedig a betakarított termés joggal illethető a „bio” jelzővel. Antal ma már számos biotermékkel büszkélkedhet – termel sárga és fehér kukoricát, olajtököt, búzát és tönkölybúzát, valamint szóját, melyet feldolgozás után organikus termékként árul.

A Cindel gazdaság mangalicák tenyésztésével is foglalkozik. A jószág is kizárólag organikus takarmányt kap, és ezzel tisztában is van mindenki, aki már kóstolta a Cindel-féle mangalicazsírt, szalonnát vagy vastagkolbászt. Számos kötelezettsége mellett Antal a bajmoki Sertéstenyésztő Egyesület elnöki feladatait is ellátja. Az egyesület minden évben megszervezi a Farmernapot, melynek házigazdája a Cindel-tanya. A rendezvény keretein belül sertéspaprikás-főzőversenyre, mezőgazdasági gépbemutatóra és jószágkiállításra is sor kerül.

84. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu - PG Antal Cindel

A 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron Cindel Antal gazdaságát oklevéllel és plakettel jutalmazták a hidegen sajtolt tökmag- és napraforgóolaj kiváló minőségéért. A 190 milliliteres üvegekbe csomagolt, természetes, hidegen sajtolt tökolaj pedig oklevelet és nagy aranyérmet nyert. Az okleveleket és a plaketteket megtekintheti képgalériánkban.

BLOG

__________
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ', extract(DAY FROM post_time) AS post_day, extract(MONTH FROM post_time) AS post' at line 1